Wandelreis

Hoe beter de woestijn te voelen en te genieten van zijn pracht en grootsheid, maar ook zijn moeilijkere eigenschappen, dan door er al wandelend door te trekken. Je raakt betoverd door het adembenemende woestijnlandschap. Ben jij als mens opgewassen tegen dit stukje natuur?

Walking trip Image

Deze 11-daagse wandeltrektocht speelt in op de variatie die Zuid-Sinaï te bieden heeft. Zo beklimmen we djabel Serabit al-Khadim naar de beroemde tempel. De oudste delen van deze faraonische tempel dateren uit de twaalfde dynastie voor Christus (vanaf 1976 vChr.) en zijn gewijd aan de moedergodin Hathor, ook wel de 'Vrouwe van Turkoois' genoemd. De reden van de aanwezigheid van deze tempel zijn dan ook de vele turkooismijnen in de buurt waar de Oude Egyptenaren grof gebruik van maakten. Verder leidt onze tocht ons onder meer langs de 'Forest of Pillars', een verzameling eeuwenoud vulkanisch gesteente, het duinzand van Djabel Himaiyir en Wadi Iqna. In St. Katherine beklimmen we de Mozesberg en bezoeken we het klooster. We overnachten ook eens in de ecolodge El Karm.

Walking trip Image

Per dag wordt zo'n 5 à 6 uur gewandeld. Er gaan kamelen mee voor het dragen van de lunch en het water en een jeep of pick up om indien nodig de persoonlijke bagagelast wat te verlichten.

Reisroute:
Serabit al Khadim - Hathor tempel - Gabel Himaiyir - Forest of Pillars - Dabbat al Habir - Wadi Iqna - Wadi Sahab - El Karm ecolodge - Sheikh Awad - Naqb al Hawa - St. Katherine

Reissom 11-daagse wandelreis: €770 p.p. (exclusief vliegreis)

Kijk ook op maatwerkreis voor een op maat gesneden wandeltrektocht.