Sinaï

Reis met de bedoeïenen door de Zuidelijke Sinaïwoestijn

Sinai Image

Bij de eerste kennismaking met de Sinaï word je geraakt door dit betoverende landschap en de energie van de bedoeïenencultuur. Tolba Eid Suleyman leidt je door het natuur- en cultuurschoon van de Zuidelijke Sinaïwoestijn in Egypte, dat veel meer te bieden heeft dan het massatoerisme van Sharm el sheikh.
Met eenvoudige middelen rondtrekken en kamperen is een hele speciale ervaring. Bereid je voor op een primitieve tocht en geniet van het leven van het kleine aantal bedoeïenen dat dit gebied thuis mag noemen.

Sinai Image

De indrukwekkende stilte en de pure schoonheid die steeds andere vormen aanneemt, zal je nooit meer vergeten.
Je raakt zichtbaar aangedaan door wat je onderweg ervaart, zowel om je heen als in je diepste innerlijk.
Liggend onder de prachtige hemel kijk je naar de sterren en merk je hoeveel je kunt zien. Aan vallende sterren alvast geen gebrek.

Daarnaast vinden we resten uit de tijden van de Egyptische farao's die in Zuid Sinaï turquoise en koper wonnen.
Het gebeid is een belangrijk religieus bedevaartsoord vanwege de Mozesberg en het klooster van St. Katherina. De Sinaï was eveneens de route voor Islamitische pelgrims naar Mekka.

Info

Sinaï Kaart

Het Sinaï schiereiland heeft een oppervlakte van 61 000 vierkante kilometer. Het was de handelsroute tussen Afrika en Azië en tevens een route voor kruisvaarders. Al vanaf het Stenen Tijdperk woonden er mensen in de Sinaï. Overblijfselen van onder andere de Nabateeërs zijn er gevonden, van wie de hoofdstad Petra in Jordanië was.