Praktische info

Inbegrepen

- vriendelijke begeleiding en service van Tolba en zijn crew, bestaande uit    jeepchauffeurs, kok en berggidsen. Tolba spreekt Engels.
- alle slaapplaatsen + slaapmatjes
- vervoer in de Sinaï woestijn (jeep/kameel)
- alle maaltijden
- water, thee en koffie

Niet inbegrepen

• Vliegreis

De vliegreis dien je zelf te boeken. Op deze manier kan je eenvoudiger gebruikmaken van de mogelijkheid voor of na de reis bijvoorbeeld een aantal dagen aan het strand door te brengen, of extra dagen in Cairo. Wel kunnen wij helpen bij uw zoektocht naar vluchten. Vermeld dit bij de aanvraag van de reis. Luchthavens in de Sinaï: Sharm el Sheikh en Taba.

• Visum

Een visum kan aangeschaft worden op een luchthaven in Egypte.

• Reisverzekering en annulatieverzekering

Je dient zelf voor een reisverzekering te zorgen. Daarentegen is het de vrije keuze om al dan niet in het bezit te zijn van een annulatieverzekering.

• Alle andere soorten drinkwaren

Zoals eerder vermeld worden flessen mineraalwater, thee en koffie door ons verzorgd. Wat we tevens kunnen meenemen, maar niet in de prijs is inbegrepen is frisdrank (10 Egyptische ponden per blikje). Vermeld dit bij de aanvraag van de reis.

• Transfer

Wij verzorgen de transfer van en naar de luchthaven. De prijs van de transfer is echter niet inbegrepen en moet ter plaatse betaald worden.

• Fooien

Fooien voor verleende diensten zijn gebruikelijk en horen bij het inkomen van de mensen. Gelegenheden zijn: taxi's, gids (gids bij beklimming van de Mozesberg, gids die je tijdens de reis vergezeld, jongen die meewandelt met de kameel tijdens de kameeltocht), chauffeurs van jeep/pickup, kok, ...

Terug

Vliegtickets

Vliegtuigtickets zijn bij onze reizen niet inbegrepen. Wij hebben hier bewust voor gekozen om de volgende reden: wanneer u zelf uw vliegticket boekt, kunt u zelf de lengte van uw verblijf in Egypte bepalen. Veel reizigers willen voor of na een tocht met Tolba Tours nog enkele dagen genieten van de Rode Zee of andere delen van Egypte. Tevens heeft u meer te zeggen over de prijsklasse en de vliegtuigmaatschapij. Het internet biedt een scala aan mogelijkheden voor het zoeken naar en boeken van (goedkope) vluchten van en naar Egypte

Hieronder vind je enkele links van websites die je hiervoor kunt raadplegen. Indien u dit wenst, helpen we u bij het zoeken van een vlucht.

    www.tuifly.com
    www.vliegtickets.be
    www.ebookers.be
    www.cheaptickets.be
    www.egyptair.com
    www.thomascookairlines.com

Terug

Gezondheid

Raadpleeg je huisarts voor de vaccinaties die u nodig heeft voor een bezoek aan Egypte. Een website die uitstekende voorlichting geeft over de gezondheidsrisico's in (onder andere) Egypte is www.reisvaccinatie.nl.

Terug

Geldzaken

In Egypte wordt betaald met Egyptische ponden. Een pond bestaat uit 100 piaster. Het muntgeld wordt beperkt gebruikt (let op: er zijn zowel briefjes van 50 piaster als van 50 pond!). Het briefgeld ziet er behoorlijk versleten uit. We raden u aan euro's om te wisselen of te pinnen op de luchthaven in Egypte in een van de bankloketten. (Vooraf Egyptische ponden kopen in België is erg duur!) Vraag voldoende kleine biljetten. Wisselgeld op grote biljetten in de woestijn bij de bedoeïenen is niet evident. Pinnen is geen probleem in Caïro. Het is misschien overbodig om te melden dat we in de woestijn geen geldautomaat tegen zullen komen. Enkel de kustplaatsen zoals Nuweiba, Dahab, Sharm el Sheikh en Ras Sudr en de stad St. Katherine (maar niet het bedevaartsoord) hebben voldoende mogelijkheid tot pinnen en wisselen.
Hoewel de uitgaven in de woestijn gering zullen zijn, adviseren we u wel in het begin van de reis voldoende geld af te halen. Veel is bij de reis inbegrepen, het zullen dus tijdens de reis hoofdzakelijk drankjes, souvenirs, fooien en de taxiritten van en naar de luchthaven zijn waaraan u geld spendeert. Hou er rekening mee dat het in Egypte gebruikelijk is om voor verleende diensten fooien te geven.

Terug

Reisdocumenten

Visum:
Voor een verblijf in Egypte heb je een visum nodig. Deze hoeft niet op voorhand in België aangevraagd te worden, maar koop je na aankomst op de luchthaven in Egypte in een van de bankloketten (pas daarna aanschuiven voor de paspoortcontrole met visum). Informeer u vooraf goed wat nodig is voor kinderen wat betreft reisdocumenten en/of visum.

Internationaal paspoort:
Minstens nog 6 maanden geldig na vertrek uit Egypte.

Terug

Klimaat in Egypte

De Sinaïwoestijn heeft een echt woestijnklimaat. Dit houdt in dat er temperatuurverschillen zijn tussen dag en nacht.
Een reis naar Egypte maken kan het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen.
In de zomer is het er droog en warm. De hoge temperaturen zijn er echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait.
In de winter kan de temperatuur 's nachts sterk dalen. Overdag is het in die tijd rond de 20°C. Dat is dan de koelste periode. De nachten zijn in de winter koud, in het voorjaar koel en in de zomer warm.

Terug

Wat zoal mee te nemen

- paspoort (+ kopie)
- slaapzak
- zaklamp/hoofdlamp
- zonnecrème
- petje en/of sjaal
- zonnebril
- wandelschoenen en/of wandelsandalen
- muggenmelk
- aansteker om toiletpapier te verbranden
- handdoek
- lichte koffer of weekendtas
- warme trui
- zwemgerief (+ waterschoenen)
- fotocamera en extra batterij (+ eventueel 12 volt oplader om op te laden in de auto)
- geld
- medicatie
- zeep/shampoo
- zonnebeschermende lipbalsem
- GSM (niet overal bereik)
- nummers en info buitenlandse ziektenkostenverzekering
- nummers en info reisverzekering
- reisverzekering e.d.
- eventueel extra slaapmatje

In het overwegend Islamitische Egypte wordt gepaste kledij op prijs gesteld. Bedekte schouders, bovenarmen en knieën (voor zowel mannen als vrouwen) worden als teken van respect beschouwd.

Terug