Welkom

Natuur en cultuur maken een bestemming aantrekkelijk. Wat echter minstens zo belangrijk is, zijn de mensen die u laten kennis maken met deze bijzonderheden. Betrouwbaarheid en deskundigheid zijn essentieel.

Home Image

Tolba woestijntours is een kleine reisorganisatie gespecialiseerd in bijzondere reizen in de woestijn- en berglandschappen en/of aan zee in de Zuidelijke Sinaï (Egypte) op een niet massatoeristische manier. Je ontdekt de natuurlijke en culturele rijkdom van Zuid-Sinaï. Je raakt betoverd door het prachtige woestijnlandschap. Hier kom je tot jezelf, ver weg van de dagelijkse stress en beslommeringen.

Home Image

In de woestijn... daar is de stilte nog hoorbaar. Het adembenemende landschap, de serene rust en de bedoeïenencultuur maken een diepe indruk. Een reis in de Zuidelijke Sinaï is een unieke ervaring in een bijzondere omgeving waarbij je vergezeld wordt van bedoeïenen. De gids kent blindelings de weg en weet de mooiste plekjes. Aanschouw de uitgestrekte zandvlaktes, de wadi's en oasen omgeven door ruige bergen in de meest fascinerende vormen en kleuren. Ervaar de ongekende stilte en slaap onder een deken van miljoenen sterren. De reizen geven het begrip "woestijn" voor de rest van je leven een andere betekenis. Een ervaring zo intens en zuiver dat het zich in geen enkele reisgids laat beschrijven. Proef even van het leven van de bedoeïenen, dat behoorlijk contrasteert met dat van West-Europa.

Tolba Eid

Tolba Eid

Al jaren begeleidt bedoeïen Tolba Eid Suleyman gasten uit diverse uithoeken van de wereld door zijn leefgebied. Tolba is opgegroeid in en rondom Serabit al Khadim, even ten oosten van de kustplaats Abu Zenima. Overal in de Sina├» heeft Tolba familie en vrienden. Daarbij is hij ervaringsdekundige over het leven in de woestijn. Samen met zijn goedlachse persoonlijkheid, maakt hem dat tot de ideale gids voor de Zuidelijke Sinaï.